Huisarts in opleiding (HAIO)

Wat is een HAIO?

Om huisarts te worden, dien je een negen jaar durende opleiding te volgen. Wie met succes de eerste zes jaar afwerkt, krijgt het diploma van arts. Daarna moet je kiezen om verder te gaan als huisarts of als specialist. Wie voor de optie huisarts kiest, is verplicht drie jaar als HAIO in een erkende opleidingspraktijk te werken.

Waarom een HAIO in Huisartsenpraktijk ’t Veld?

Om goede huisartsen te krijgen, moeten er opleidingsplekken zijn. Het zijn zeer belangrijke jaren om de arts naar huisarts om te vormen. Een goede begeleiding is erg waardevol als startende huisarts. Daarom kiezen we er op onze beurt zeer bewust voor om als erkende opleidingspraktijk jonge, beloftevolle artsen een kans te geven om zich verder te ontwikkelen in onze praktijk.

Wat doet een HAIO?

Een HAIO wordt ingeschakeld in alle facetten van de praktijk. Hij of zij heeft eigen spreekuren, doet huisbezoeken en neemt ook diensten op de huisartsenpost voor zijn of haar rekening.

Indien nodig kan de HAIO tijdens de consulten de vaste huisarts om advies vragen. Op regelmatige tijdstippen maakt de huisarts tijd vrij voor overleg.

Wat betekent dit voor onze patiënten?

Een volwaardige arts komt ons team versterken. Hierdoor kan u op een nog betere beschikbaarheid rekenen in onze praktijk.

Video Consult

Het kan voorkomen dat wij u om toestemming vragen dat het gesprek (consult) dat u heeft met de huisarts in opleiding mag worden opgenomen op video. Opnames uit de spreekkamer zijn zeer leerzaam en vormen een belangrijk deel van de opleiding. Het is dan de bedoeling dat het geprek volledig wordt opgenomen, dus inclusief de tijd van het eventuele lichamelijke onderzoek. Het lichamelijk onderzoek zal overigens niet op beeld zichtbaar zijn!

Deze opnames worden alleen gebruikt voor het onderwijs of beoordeling van de huisarts in opleiding. De opnames worden dus NIET in uw medisch dossier opgenomen.

De huisarts in opleiding geeft voordat de opname begint een toelichting en kan ook uw eventuele vragen hierover beantwoorden. Wanneer u geen toestemming geeft, worden er ook geen video-opnames gemaakt. Ook tijdens het gesprek kunt u op ieder gewent moment de toestemming voor de opname weer intrekken. De video-opname wordt dan gestopt en de gemaakte opname wordt vernietigd.

Als u geen bezwaar heeft tegen de video-opname kunt u er op vertrouwen dat de opnames alleen gebruikt worden voor onderwijsdoeleinden. De video-opnamen vallen onder het medische beroepsgeheim. Uw privacy is in alle gevallen volledig gewaarborgd.

Contact

Spoednummer 053-5385500

Prins Bernhardstraat 4
7586 BH Overdinkel
Telefoon: 053-5361868
Fax: 053-5361867

Routebeschrijving >

Menu