De Praktijk

Openingstijden

De praktijk is geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur. De telefonische bereikbaarheid van de praktijk op het praktijknummer 053-5361868 is van 8.00 tot 11.30 uur en van 13.30-17.00 uur. Buiten deze tijden is de praktijk uitsluitend via het spoednummer te bereiken tot 17.00 uur op tel.nr.: 053-5385500 of via het keuze 9 in het keuzemenu.

Het kan soms zijn dat u tijdens de normale telefonische openingstijden van de praktijk een antwoordapparaat treft, dat de assistente momenteel de telefoon niet kan beantwoorden. Zij is dan in overleg met de huisarts, bezig met een patiënt of heeft pauze. Probeert u het later dan nog eens. Voor spoedgevallen kunt u altijd het alarmnummer bellen.

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen heeft onze praktijk een apart telefoonnummer: 053-5385500 of u kiest een 9 in het keuzemenu.

Dit nummer is op werkdagen te bereiken tussen 8.00 en 17.00 uur. Voor niet spoedeisende hulp zal het gesprek worden afgebroken.

Voor spoedeisende hulp kunt u altijd direct terecht in de praktijk. Als u van te voren belt of laat bellen via de praktijk – spoedlijn houden wij rekening met uw komst. Twijfelt u of uw verwonding bijv. zo ernstig is dat u rechtstreeks naar het ziekenhuis moet, dan belt u eerst naar de praktijk.

Waarneming overdag
Bij onze afwezigheid overdag tijdens werkdagen (bijvoorbeeld tijdens vakanties en cursus) kunt u het algemene spoednummer van de huisartsen van Losser – Overdinkel bellen.
Telefoonnummer: 053-5383552

Avond-nacht-weekenddienst
’s Avonds, ’s nachts en in de weekenden kunt u uitsluitend voor dringende gevallen bellen met de Spoedzorg Huisartsen Twente, Beltstraat 70 te Enschede.
Telefoonnummer: 088-5551188

Spreekuren

Een consult is alleen mogelijk op afspraak
Afspraken maken is mogelijk op werkdagen tussen 8.uur en 10.00 uur. Als u voor 9 uur belt is een afspraak dezelfde dag indien nodig als regel mogelijk.
De assistente zal vragen, waarvoor u wilt komen. Dit doet zij om het spreekuur zo goed mogelijk te plannen. Soms kan zij u telefonisch al helpen en is een afspraak niet meer nodig.
Een consult duurt in principe 10 minuten en is bedoeld voor één klacht. Als u meerdere klachten heeft, meldt u dit dan bij de assistente zodat zij voldoende tijd voor u kan reserveren.
Indien u het moeilijk vindt de reden van het bezoek met haar te bespreken, hoeft u dit niet te doen, als u maar duidelijk aangeeft hoeveel tijd u nodig heeft en of u voor één of meerdere klachten komt.

De assistente heeft ook een eigen spreekuur
De assistente heeft een eigen spreekuur voor bijvoorbeeld injecties, bloeddruk meten, oren uitspuiten, wondverzorging, hechtingen verwijderen, wrattenspreekuur en longfunctie meting.
Zij krijgt het steeds drukker en zij doet dit bij voorkeur op afgesproken tijdstippen. U kunt hiervoor een afspraak met haar maken.

Huisbezoek

Huisbezoeken voor dezelfde dag moeten in principe ’s ochtends tussen 8.00 en 10.00 uur aangevraagd worden. De bezoeken worden afgelegd tussen de middag (tussen 12.00 en 14.00 uur) of eind van de middag.

De assistente vraagt naar de reden van het bezoek om de visites beter te kunnen plannen. Omdat wij u in de praktijk beter kunnen onderzoeken en behandelen, kan het voorkomen dat de assistente u vraagt of het mogelijk is naar de praktijk toe te komen.

Uit het ziekenhuis?

Als u pas opgenomen bent geweest in het ziekenhuis en u stelt het op prijs contact te hebben met de huisarts, maakt u dan een afspraak voor het spreekuur of voor een huisbezoek. Vaak horen wij pas laat of (soms) helemaal niet, dat u weer thuis bent en wacht u misschien tevergeefs op een bezoek van één van ons.

Telefonisch spreekuur

Tussen 8.00 en 10.00 uur kunt u een telefonisch overleg aanvragen bij de assistente. Zij zal vragen waar het over gaat en in veel gevallen kan zij u al helpen. In de overige gevallen noteert zij uw naam en telefoonnummer, zodat de arts u terug kan bellen.

 

Als u ons wilt mailen kan dit via mijngezondheid.net, dit is een beveiligde site. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.mijngezondheid.net

Contact

Spoednummer 053-5385500

Prins Bernhardstraat 4
7586 BH Overdinkel
Telefoon: 053-5361868
Fax: 053-5361867

Routebeschrijving >

Menu